Ögonlocksplastik Stockholm

Moderna och skonsamma skönhetsbehandlingar

Från konsultation till slutresultat

Det finns ett talesätt som går ”ögonen är själens spegel”. Åldrandet kan komma att visa sig först i ansiktet, och oftast visar det sig då runt ögonen. Det här området är mycket dynamiskt med många delikata strukturer. Samspelet mellan dessa strukturer i kombination med hudens kvalitet och spänst gör att man kan se olika vital eller trött ut.

Utöver åldern påverkar också faktorer såsom arvsanlag, hormonell status, livsstil och även kön. Man kan börja utveckla hängande ögonbryn, dubbelveck vid övre ögonlocken, påsar vid nedre ögonlock samt rynkor runt ögonen som gör att man ser trött ut trots att man är helt utvilad. Man kan se äldre ut än den verkliga åldern eller så kan det störa av estetiska skäl.

före efter

Vid detta stadium kan man försöka åtgärda problemet med hjälp av makeup. Man kan även använda mindre invasiva behandlingar såsom kemisk peeling, ljusbehandling eller injektioner av olika medel såsom botox eller fillers. I längden räcker dock inga av dessa behandlingar till. För att uppnå ett mer bestående resultat är ögonlocksplastik den bästa lösningen.

Ett litet men viktigt ingrepp

Av alla olika ingrepp som man kan tänkas göra är ögonlocksplastik ett relativt litet ingrepp. Det går ut på att en plastikkirurg går in och skär bort eller omfördelar överflödigt fett runt ögonen i både de övre och de undre ögonlocken.

ögonlocksplastik före och efter kirurgi

Genom att göra detta kan ögonen få ett klarare och piggare utseende. Man får en avsevärd föryngrande effekt i övre delen av ansiktet som gör att man upplevs av omgivningen som mer närvarande, kommunikativ och vital. Man brukar också uppleva sig själv i harmoni med sin inre ålder.

Ingreppet görs gärna på personer som kommit upp lite i åldern och har fått förslappad och rynkig hud runt ögonen som resulterar i ett tungt intryck. Dessutom kan för mycket hud runt ögonen, speciellt de övre ögonlocken, leda till försämrad syn. Det bör påpekas att detta kan uppstå även hos yngre människor!

Ögonlocksplastik tar ungefär ett par timmar att genomföra och kan med fördel utföras under lokalbedövning eller vid önskemål under narkos. Som patient hos oss informeras du noggrant om hur allt går till under den konsultation som genomförs med kirurgen innan ingreppet. Vid konsultationen görs det en noggrann lokal undersökning, man kartlägger det problem du söker för, informerar dig i detalj om hur operationen går till, var snittet sätts, hur du skall sköta dig efter operationen, risker med operationen samt det resultat som du kan förvänta dig, och eventuella kompletterande behandlingar när de behövs.

Rätt klinik i Stockholm

I Stockholm erbjuds ögonlocksplastik av flera olika kliniker. De flesta erbjuder en operation utförd med standardteknik. Viktigast är att operationen görs av en specialist inom plastikkirurgi med specialintresse för ansiktsoperationer samt att operationen utförs i en kliniskt steril operationssal. Det är viktigt att man har tillgång till marknadens senaste instrument och maskiner så att operationen utförs smidigast möjligt med bästa tänkbara resultat. Det innebär även kortaste möjliga konvalescens och snabbast möjliga återgång till arbetslivet. Därför är vi ett tryggt och smart val av klinik för just dig.

Samma tanke, olika teknik

Ögonlocksplastik ser lite olika ut på övre och undre ögonlocket, men allt som allt är det samma teknik och tanke som ligger bakom. På övre ögonlocket lägger kirurgen ett snitt i det övre vecket och på undre ögonlocket läggs ett snitt precis nedanför ögonfranskanten. Därefter tas överflödig hud och fett bort. Muskler runt ögat kan vid behov stramas åt, innan kirurgen syr ihop allt med hjälp av ett fåtal stygn och lite tejp.

Under samma procedur kan man via samma snitt lyfta ögonbryn, eller övre ansiktet. Ibland finns det behov av att omplacera ”överflödigt fett” snarare än att ta bort det. I andra fall krävs det kompletterande åtgärder för att få bästa möjliga effekt. Detta kan exempelvis vara fettinjektioner i området, mini-implantat, eller senare efter operationen avancerad kemisk peeling. Allt detta kommer att diskuteras med dig vid konsultationen, om dessa behövs.

Rehabiliteringstid

Precis som med alla andra operationer, kräver även ögonlocksplastik en viss tid för läkning och rehabilitering. Ögonen kan kännas lätt spända och ömma, men det går över efter ca 2-3 dagar och kan med fördel hanteras med vanliga värktabletter.

ögonlocksplastik

Eftersom området runt ögonen är väldigt känsligt och fyllt med små blodkärl kommer blåmärken framkomma runt ögonen. Med hjälp av de avancerade tekniker och instrument vi använder gör vi ditt ingrepp så behagligt som möjligt, med minimal blödning under operationen. Det bidrar till att du får betydligt mindre blåmärken efter ingreppet. Dessa kan dessutom lätt döljas med ansiktspuder eller makeup. Vanligtvis brukar man säga att patienten ser det slutliga resultatet under de kommande 6 månaderna samt att snittet läker över en period av 12 månader. Hos oss kan du räkna med halverad tid både för slutresultatet och för ärrläkningen.

 

Ögonlocksplastik med de mest tillförlitliga metoderna!